Skip to main content

Ofte stilte spørsmål

Her svarer jeg generelt på spørsmålene jeg som oftest får. Lurer du på noe annet, bare ta kontakt 🙂

1

Hvor mange bilder får vi?

Jeg oppgir ikke et konkret antall, fordi det varierer litt fra bryllup til bryllup. I noen foregår det veldig mye, og andre er litt roligere. Men om jeg skal gi en grov tommelfingerregel, så snakker vi om 50 bilder i timen. Det gir altså rundt 500 bilder fra et heldagsbryllup 10 timer, eller rundt 150 på vielse + portrett.
2

Når får vi bildene?

I avtalen skriver jeg at dere får bildene innen 5 uker. Ofte får dere dem lenge før dette, men i høysesongen (mai, juni) så går det fort noen uker. En liten sniktitt får dere som regel noen dager etter bryllupet 🙂
3

Hvordan leveres bildene?

Dere får link til et nettgalleri, hvor dere kan se, og laste ned bildene i full størrelse. I avtalen står det også at dere kan bestille utskrift fra hvor dere selv ønsker, om dere da ikke velger å ta det via meg.
4

Hva gjør vi om det regner?

Om det regner kjører vi på som planlagt. Jeg har flere fine paraplyer dere kan låne og bruke. Vi søker også tilflukt under og ved trær om mulig. Om det er helt total øspøs, så tar vi bildene innendørs, og løper utenfor om regnet roer seg i perioder. Har dere booket meg for hele dagen vil vi som regel kunne ta en 5-minutters fotopause i ny og ne i takt med været.
5

Hvor lang tid bruker vi på portrettbildene?

Dersom vi kun har én lokasjon vi skal fotografere på, så har vi veldig god tid om vi setter av 45-60 minutter. Om vi skal fotografere flere steder kommer det først og fremst an på hvor lang kjøretid det er mellom disse. Men totalt sett får vi massevis av varierte bilder på en liten time.
6

Kan vi ta portrettbildene før vielsen?

Det hender logistikken på bryllupsdagen gjør at dere ønsker å ta portretter før selve vielsen. Det er ikke noe problem. Dersom dette skjer, så foreslår jeg alltid "First look" bilder. Altså at jeg fotograferer reaksjonen når dere ser hverandre for første gang.
7

Kan barn, hunder eller lignende være med på portrettbildene?

Absolutt! Vi inkluderer de dere ønsker å ha med på portrettbildene. Anbefaler ofte å ta slike bilder først, for så å konsentrere oss fullstendig om dere to etterpå. Men her er det dere som bestemmer hva dere ønsker.
8

Vi ønsker å booke! Hvordan går vi videre?

Når dere har bestemt dere for å booke, så sender jeg en avtale på e-post til den av dere som har kontaktet meg. Avtalen signers digitalt med BankID, og bookinggebyr faktureres (20% av totalbeløp).
Noen måneder før bryllupet møtes vi for å planlegge fotograferingen, og ikke minst for å bli litt kjent før selve dagen.
9

Driver du kun med bryllupsfotografering?

I tillegg til bryllupsfoto, jobber jeg også som boligfotograf. Så om dere skal flytte i tillegg til å gifte dere, kan dere få en god pakkepris 😀