Skip to main content

Her kommer en huskeliste over nyttige ting å ha med på bryllupsfotograferingen. Det er ikke mange ting å huske på, men disse små tingene kan gjøre store utslag på komforten!

Huskelisten:

  • Vann! Vann er det beste for kroppen din, og lager ikke flekker dersom du søler på klærne.
  • Noe å dempe sulten med. Når vi skal ta portrettbildene er det gjerne mange timer siden dere har spist. Nøtter, frukt, et knekkebrød eller annet du liker. Husk at tacosøl ikke ser veldig bra ut på bilder, så ta med noe mat som ikke gir risiko for flekker.
  • Praktiske sko eller støvler. Dersom vi har planlagt fotograferingen et sted hvor høyhelte sko blir utfordrende, ta med andre sko som er lett å ta på, så slipper du gå i høyhelte hele tiden.
  • En varm jakke eller pledd. Så kan dere holde dere gode og varme mellom stedene vi fotograferer.
  • En forlover eller to. Under fotograferingen er forloverne veldig praktisk å ha med seg. De kan bistå med å bære vann og mat, også kan vi invitere de med på et bilde eller to også innimellom, slik som bildet i toppen av denne artikkelen 🙂

Informasjon:

Litt om været

Hva om det regner?

Dersom det regner kan vi bruke paraplyer. Ved antydning til fare for regn, har jeg med meg en del fine paraplyer dere kan bruke. Vi søker gjerne tilflukt i nærheten av trær også om det regner mye.

Bilder i regnvær blir ofte veldig gode, da lyset blir veldig mykt og vakkert gjennom skyene. 

Strålende sol fra blå himmel

Når jeg fotograferer dere vil jeg alltid prioritere god belysning foran god bakgrunn. Bakgrunnen kan være så vakker den bare vil, men så lenge dere får sol fra skyfri himmel rett i ansiktet vil det ikke bli et godt blide. Med sol rett i ansiktet, vil dere myse, og solen vil lage skarpe skygger overalt. Første prioritering er altså at dere ikke har solen direkte i ansiktet.

Dersom det er overskyet er vi heldige, og trenger ikke tenke på hvor solen er. Det beste fotolyset får man av et tynt lag med skyer. Er det overskyet er det ikke bare en liten prikk på himmelen som lyser opp, men hele himmelen blir en gigantisk lyskilde som sprer lyset utover på en myk og behagelig måte.

Er det sol og blå himmel vil vi dermed finne motiver hvor solen er bak dere, eller i skygger fra trær, bygninger etc.